Personvernerklæring

Denne personvernerklæringen inneholder informasjon du har krav på etter personopplysningsloven og inneholder informasjon om hvordan vi bruker de opplysningene som samles inn fra dette nettstedet og generelt hvordan hvordan vi behandler personopplysninger.

Daglig leder er behandlingsansvarlig. Rutineoppgaver er delegert til webmaster.

Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Informasjonskapsler, også kalt cookies, er små tekstfiler som lagres på en besøkendes datamaskin.  Hensikten med informasjonskapslene er å gi en best mulig brukeropplevelse.

For å gjøre nettstedet mest mulig informativt og brukervennlig, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. Vi bruker analyseverktøyet Google Analytics som igjen gjør bruk av informasjonskapsler for å hente inn data til analysene. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er blant annet hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen fra Google Analytics lagres på Googles servere i USA. Opplysningene er underlagt Googles retningslinjer for personvern.

En IP-adresse kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Den er derfor å betrakte som en personopplysning. Parate bruker Google Analytics sin sporingskode.  Denne anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dette forhindrer at den IP-adressen som er lagret kan brukes til å identifisere den enkelte besøkende.

Søk

Parate lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter på våre nettsteder i Google Analytics.Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

Del/tips-tjenesten

Funksjonen «Del med andre» kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes bare til å legge inn tipset hos nettsamfunnet eller den besøkendes epostprogram. Vi kan ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-post funksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

Kommentarer

Der det er mulig for brukerne å komme med kommentarer på enkelte artikler eller blogger, blir man avkrevet navn og e-postadresse. Navn og e-postadresse kan bli publisert med kommentaren, men lagres ikke hos Parate.

Forslag/tilbakemeldinger

Der det finnes skjema for å sende inn forslag eller tilbakemeldinger, vil man kunne legge inn navn, organisasjon, telefon og e-postadresse. Informasjonen kan bli publisert sammen med forslaget.

Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og hvordan du sletter informasjonskapser.